6.07.2007

arabesk izdirabim oldu


ben anlamiyorum bu arabeskcilerin özlemini arkadasim.. yahu kizlarla olamiyorsan bir sekilde etmiyorsan uzaklasirsin kendini işine verirsin. ne bileyim kendini gelistirirsin ondan sonra tekrar sansini denersin. ama yok paso bir ask acisi paso bir ask özlemi.. ulan bir aseksüel ol be bir "olmuyor anasini satayim bundan sonra benim en iyi sevgilim elim de be", "gay felan olucam artik amaaa" diye gel koş.. ama yok hala bir kadin özlemi hala bir sey.. sanki bunlar dunyalarinda sevgilileri olmazsa mahf olucaklarmis, dünyalari yikilicakmis gibi.. her neyse..







Bir de bir sekilde orhan gencebaydan korkuyorum. sadece kasli kollari olmasi yüzünden degil şu şekilde sözler yazabilecek kadar manyak oldugu icin;

"ben topragin signesinde insan denilen bir canim
hem düsünür hem severim budur tastan farkli yanim
her maddenin zerresini bedenimde tasiyorsam
ben ne bir tas ne bir agaç, insanligimla insanim..."
lan nasil bir delilik nasil bir manyaklik hangi kafa ile yazdin bu sozleri.. yandaki fotoya gülüyorum bu arada yazarken.. özellikle ceylanin tipini skeyim cok afedersiniz.. bas parmagini agzina almis bir de. arabesk düstürü ile yakisiyor mu ablacim o parmak? arabeskci emer mi bas parmagini? yazik cok yazik.. müzigimiz bir dönem kimlere emanet olmus..

6.06.2007

kilolarimizdan başka bir şeyimiz yok

eski dostum çalı sakal karl in cok sevdigim bir sözü vardi "zincirlerimizden başka kiracak bir şeyimiz yok" diye.. fakat keser döndü sap döndü gün geldi devran döndü kaybedecek yeni şeyler edindik.. bunlarin basinda da alenen kilolar gelmekte. hangi arada gelip yerlestirtigini bilmedigim bu "alçak" kilolar sayesinde cok insan ekmek yiyor dostlarim. "abim canim abi kilo verdirteyim be abim" cingeneliginde bir sürü insan dolaniyor etrafta. hesapta biz kilo vericez sonrasinda arkadaslara da "ah mon dieu harikasin kilo verdim al bu da para çorba alirsin" diyecegiz.. Yer mi lan anadolu cocugu bu numaralari!! Yer mi lan delikanli adam tiriviri dietleri..

her neyse nete girdim diet bakiyordum ki alttaki mükemmel şeyle karşılaştım;



şahsim adina diet suyu bulan dingili anlindan opmek istiyorum.. bu nasil bir girisimcilik nasil bir insanlarin paralarini sögüslemek icin herseyi yaparimcilik.. lanetler olsun kapitalist dünya düzeninine.. yeter artik söz milletin !! fakirin kilolari zenginin suratina balyoz gibi inecek.. (sosyalist söylemlerim burada tükendi)

6.04.2007

legodan kule

gün geçmiyor ki beni benden almayan cildirtmayan bir hadiseye taniklik etmeyelim.. haberimiz kopenhagdan. dünyanin lego devi "lego" firmasi (ki lego firmasinin lego devi olmasi su dunyadaki en mantikli olaylardandir) bilmem kacinci yillarinin serefine bir kule dikmisler.. ben heyecanlandim bu haberi duyunca.. anam dedim ben de gencken kule dikerdim legolarimla.. demek ki bu apayri bir endüstriymis, insanin icgüdülerinden gelen bir seymis.. kule şu şekil;


şlimdi hakket adamlarda tesis var. tesisi gectim legonun sahibi kendileri. yaparsin gecersin sorun o degil sorun bunu gordukten sonra "madem boyle bir gelenek var bakayim insanlar ne tarz kuleler insa etmis diyip arastirma yapmam.. saolsun google cok basarili sonuclar verdi;



şimdi suratindaki bu yavsak gülüsle siritan ve kulede uber salak bir sekilde araba kullanan arkadasin ismi andei.. isvicreli.. gülüyor ama belli ki o yaptigi kulenin muteahhidi kendisi degil. baskasinin malini sahiplenmis muhtemelen babasi yapmis.. pic kurusu bir de kendi yapmis gibi üstünde araba kullaniyor "ulan göt lalesi imkan olsa bizde bin katini yapardin onun gülmezdik yine de vakur dururduk" demek istiyorum kendisine.. cok kizdim.. oh negsel ya baba parasiyla legoyu al sonra babaya yaptir üzerinde araba kullan.. ah ulen be..

cok haset ettim de gittim kendi yaptigim legonun bi fotosunu cektim.. babam zamaninda cekmis.. bizimkisi anca foto ceksin zaten..


cicekli legoyu ve üstündeki adami saymiyorum abi.. imkanlarimiz bu kadardi kaderimiz buydu. bizi buna mahkum eden yetkililere basta annem ve babama yaziklar olsun..

6.03.2007

balkondan sepet sallayarak bakkala ulaşabilen şerefsizler

çok ağır konustugumun farkindayim ama şimdi sigaram bitmisken günün bu saatinde en yakın bakkal en az 5 dk lik mesafedeyken kizmamak elde mi..

hep özendim bu serefsizlere hep kıskandım. filmlerde gördüm dizilerde izledim hep yatmadan önce dua ettim "rabbim yanimizdaki bos dükkana bakkal acilsin nolur bakkal acilsin" ama noldu arkadas kadin kuaforu acildi.. sir agda yapilan, sac boyanan fön cekilen bir yer oldu. tüm gün dombili kadinlarin gelip güzellesmeye calistiklari kenar mahalle kuaforu..

ah be oysa ki parayi koyucaktim "bakkal amcaaaaaaaa" diye bagiricaktim istegimi dile getirecektim hop sepete koyduklarini cekicektim yukari..


kader bana gülmedi a dostlarim.. ah ben cilekes ben..



ayni serefsizler belki sepet sallamazlar ama kapicidan "ferruh amca 2 ekmek bir yumoş" diyerek ürün alirlar. ha sepetten sallamisin ha kapicidan istemissin.. herkes sansli dogmuyor işte dostlarim. gecen serefsizim kar yagiordu izmire bakkala gittim gazte almaya ekmek almaya.. nasil üşümüşüm.. ah ulen be ah..