3.26.2008

tecavuz dahi fantezi edilir kimilerinde


erkeklerin yüzde 24'ünde kadinlarin da yüzde 36 sinda var olan bir fantezi türü imiş bu tecavuz fantezisi..hadiseyi house md nin bi bölümünden sonra arastirdim.. simdi bu rakamlari gotumden sallasam kimsenin "hadi canim" diyecegini sanmiyorum.. ama yine de bu rakamlari gotumden sallamadigimi bir sekilde bulusturdugumu bilmelisiniz.. (crépault c, couture m (1980). "men's erotic fantasies".) (referans verdim anasini satiim.. entry degil makale yaziyoruz)

yine kadinlarin yüzde 10'u tecavuz fantezilerinin "en ama en cok hoslarina giden" fantezi oldugunu aciklamislar.. erkeklerin yüzde 46.2'si seks sirasinda kadinin karsi koymasini ama sonra yelkenleri suya indirmesini tahrik edici bulurken, kadinlarda bu rakam 44.7 deymis.. bu kadinlarin yüzde 15 i paralarinin yarisiyla gofret.... tamam sacmalamiyorum..

bu olgunun aciklanmasinda kullanilan en bilindik yontem "seks yaptigi icin üzülen, kahrolan, kendilerini harap eden insanlarin, seks yaptiklari icin alabilecekleri sorumluluktan kacma duygusu" imiş.. yani haspam seks yapacak, ama ayni zamanda kendisi istemedigi icin gunaha da girmeyecek.. suclu hissetmeyecek kendisini.. hirsizlik yapmadan aniden zengin olmak isteyip, cebine para düsmesini beklemek gibi bir hadise sanirim bu.. olur mu lan oyle? hoooşt derler insana.. ama cok ciddi bir makalede oldugumuz icin demezler.. simdilik..

kadinlarinki boyle aciklanabiliyor.. ama erkeklerinki tam olarak aciklanmiyor.. erkeklerin seks düsünmedikleri anlarda uyuduklarini varsayarsak, oyle cok da kurcalamanin gerekliligine inanmiyorum ben.. yani erkeklerin yüzde 40 kusurati tecavuzu seksi buluyor olabilir ama neyi seksi bulmuyoruz ki efendiler.. bugun bana sorsalar "su turuncu cokanatlari seksi buluyor musun" deseler "yüzde 12.6 im seksi buluyor bence.." diye cevap veririm.. yani erkegin nedenini cok sorgulamaya gerek yok..

ama illa ki sorgulamak isteyen, septik bir manyaksak, onu da soyle aciklayabilirim ki "erkekler yaptiklari isin o kadar takdir edilmesini istiyorlar ki, tecavuz ettigi kadinin dahi hadiseden zevk almasi ve cosmasi, delirmesi onlari fanteziden fantağziye sürüklüyor"

bir kinsey, bir freud olmadigim icin bunun psikinaliz yonunu ele alamiyorum.. yunan mitolojisini de oyle aman aman bilmedigim icin de "bu hadise ilk kez penelope tarafindan uydurulmus bir seydir. tarihte ilk tecavuz hadisesine ganymedes rastlanmis, zeus tarafindan tecavuze ugramak o donemlerde en sahane fantezilerden biri oldugu icin bu fantazilere "ganymedes sendromu" diyoruz" diyemiyorum..

hülasa fantezi güzel birseydir.. ama bazen güzel bir sey olmayabilir.. buna tarih karar verecektir (hey yavrum hey)